I weekenden var vi som sagt til fødselsdag hos vores farfar. Det var simpelthen så hyggelig en dag, hvor jeg virkelig mærker, hvor god vores familie er. Misforstå mig ikke, jeg elsker min familie meget højt og jeg tænker tit på, hvor heldig jeg er,  men når man står og kigger på 3 skraldgrinende 3 årige, der jager en 7 årig rundt på en stor plæne, mens hun lader som om, hun slet ikke kan løbe fra dem – så bliver man sgu bekræftet i den grad.

.mine svigerinder og jeg, mens vi alle var med maver

Da mine svigerinder og jeg i sin tid blev gravide med termin hhv. ca. 2 og 3 måneders mellemrum, så var det helt sikker mange, der tænkte deres 😉 Og selvfølgelig var der da også nogle ting, som jeg bekymrede mig om… Men jeg må sige, at hvis jeg havde nogle tvivl, så er de i den grad blevet modbevist over de sidste 3 år – ihvertfald hvis jeg selv skal sige det.. Og jeg har da endnu ikke hørt mine svigerinder brokke sig, så jeg antager at vi er på samme hold her!

Gennem graviditeten var det sjovt, at sammenligne maver, symptomer, mm.
Da alle unger var født, dannede vi en lille hygge “mødregruppe”, hvor vi mødtes hver fredag til lækker frokost, masser af slik – og masser af sladder. Senere på dagen kom vores mænd og nogle gange kom mine svigerforældre også – og så var der dømt familiehygge. Det er faktisk noget af det jeg savner mest ved at være på barsel – udover rendyrket tøsehygge med min Fine <3
Ikke en eneste gang har jeg følt at ungerne blev sammenlignet – til trods for at der er ca. en måned mellem min niece og nevø og 2-3 måneder mellem Fine og hendes fætter og kusine. Ikke som har været faldet for mine ører, ihvertfald. Der var været enorm stor respekt for at de alle var forskellige og bevægede sig i forskelligt tempo – lige præcis som det burde være med alle børn.

de sødeste små kusiner og en fætter på tur i Djurs Sommerland

De startede alle 3 i dagpleje hos min yngste svigerinde, hvor Bella også gik i sin tid – og det tror jeg virkelig også har været godt for det sammenhold, som de alle har i dag. De er ikke “kun” i familie.. De er også venner! Derudover har det været den største glæde for Bella, at hun hver dag har sagt hej til sin fætter og kusine, når hun har været med ude i dagplejen for at hente Fine. Det er faktisk noget at det Bella og jeg savner allermest, nu hvor de alle er startet i børnehave. Det der med at sige hej og farvel til dem hver dag – og få et bette nys engang imellem.

Jeg ved ikke om vi har gjort noget anderledes end så mange andre. Vi var alle i familien fra starten enige om, at det med at sammenligne ungerne var NO GO! Det er vi kommet langt med! Derudover tror jeg at det har været rigtig godt for både store og små at vide, at vi elsker dem allesammen – og vil dem alle fire det allerbedste i livet. Vi ved desudengodt  at vores børn ikke er perfekte – de er allesammen labaner, tossede, hidsige – og kan sagtens finde på at drille den ene og den anden.. Og det generer mig på ingen måde, hvis nogen i min familie opdrager på mine børn, hvis de ikke opfører sig ordentlig. Det forventer jeg faktisk!
Det er ting vi har læst gennem de sidste 3 år… Og lur mig, om vi ikke nok skal lære mange flere ting over de næste maaaange år.

trip trap træsko

Lige om lidt – til jul, får vi endnu en fætter og vi glæder os helt tosset meget. Det bliver jo også rigtig spændende at få én lille ny i familie, der kan få ALT baby-opmærksomheden på engang og en lille knægt, vi kan dikke-dikke lidt med og som helt sikkert kan gøre os (læs: MIG) rigtig godt og grundig skruk.

Mette Gregersen