Især er Fine glad for de nye flotte bukser fra Minymo. De virker også når børn bruger bandeord

Børn bander! Det er jeg udemærket klar over… Jeg er også klar over, at børn der bander ikke gør det for at generer mig, men for det meste for at prøve nye ord an og for at se hvilken reaktion de kan få ud af det. Once again.. Alt dette er jeg pinefuldt klar over.. Ikke desto mindre så hader jeg, når børn bruger bandeord. Især mine egne!!

Bella bliver tit fremhævet som vidunderbarnet her på bloggen, det ved jeg godt, men hun har altså bare været nem. Lige fra day 1.. Så hun har selvfølgelig aldrig bandet. Om jeg aner, hvordan det er lykkedes os at komme igennem både børnehave og nu skolestart uden at hun har taget nogle bandeord til sig – det er mig faktisk ubegribeligt. Jeg har prøvet at huske, om hun ikke i det mindste prøvede sig frem med ordene i børnehave-alderen, men jeg tror det faktisk ikke. I min hukommelse, så er det som om, hun altid har vidst hvad der var de rigtige og de forkerte ord i vores hjem. Så det har været nemt med hende – og er det stadig… Hun er nemlig ikke bange for at sige til sine veninder, når de kommer til at bande hjemme hos os, at “sådan snakker vi ikke herhjemme” og det respekterer de, for det meste ihvertfald.

Jeg har dog hørt fra Bellas venner, at jeg er en “streg mor”. Jeg kan forstå, at det handler mest om, at jeg ikke vil høre bandeord i mit hus og at man skal sidde op, når man spiser bolcher. Det kan jeg godt leve med 😉 Men jeg synes altså, at det lyder ufattelig grimt, når børn bruger bandeord. Det hører sig ikke til i så små fine munde.

Fuck?

Men min søde dejlige Fine har virkelig svært ved at skelne mellem hvilke ord, der er okay at sige og hvilke ord, der er bandeord. Fordi som hun selv siger “sådan siger alle mine venner i børnehaven jo”. Den er svær at argumenterer med, men ikke destomindre, så prøver vi i den grad herhjemme. “Nej, men Fine, sådan snakker vi ikke i vores familie”. “De ord kan vi ikke li'” osv, dog man kan se, at hun ikke rigtig fanger den – men hun prøver. Det gør hun virkelig!!

Forleden dag, mens vi sad og tegnede, kiggede hun op på mig og missede lidt med øjenene, mens hun sagde “fuck?” Man kunne tydeligt se, at hun ikke vidste om det var det slemme ord – og så spurgte hun.. I forestiller jer nok, at jeg rimelig hurtigt fik slået den til jorden 😉

Man hvordan håndterer I bandeord fra jeres små? <3 Gør det lige så ondt i jeres ører, når de bander, som I mine? Så lad mig det endelig vide!

Mette Gregersen