Skærmbillede 2015-10-24 kl. 13.52.58Sponsoreret

Herhjemme er vi ikke rigtig begyndt at tænke i lommepenge, pligter og den slags endnu… Men jeg kan godt mærke det begynder at presse sig lidt på. Bella har tendens til at tro, at Michael og jeg er til for at tjene hende og at man bare kan købe alt det legetøj man lyster – lige når man lyster.

Derfor var det helt perfekt, da jeg blev kontaktet af Michael, som er en del af teamet bag den digital, kontantløse sparegris, ERNIT.

Jep – du læste rigtig. Den kontantløse sparegris, ERNIT, er det nyeste indenfor den digitale verden… Og den passer perfekt ind i vores familie. Jeg kan nemlig vitterligt ikke huske, hvornår jeg sidst har haft kontanter på mig – og netop det gør det rimelig svært, at putte penge i Bellas sparegris.

Men det er der heldigvis nogle kloge mennesker, som har fundet en løsning på, og den er, mildeste talt, genial!

World – meet ERNIT.

Sådan fungerer ERNIT

Barnet skal sætte sig et finansielt mål i app’en – evt. 650,-, som er prisen på den hund, som Bella lige nu ønsker sig overalt på jorden. Når målet er sat, kan forældre, bedsteforældre og andre interesserede overføre penge via. app’en til barnets ERNIT.
Barnet kan via. lysringen på grisens snude følge hvor langt der til målet. Hvis lys-ringen er halvt fyldt er barnet halvvejs – en fyldt tryne betyder at målet er nået.

Skærmbillede 2015-10-26 kl. 11.14.27 Skærmbillede 2015-10-26 kl. 11.14.47 Skærmbillede 2015-10-26 kl. 11.14.36

ERNIT er udviklet via. test og research med børn. ERNIT er, så at sige, lavet til børn i samarbejde med børn. Der er især taget udgangspunkt i, hvordan børn lærer bedst om finansiel værdi.

Faktisk er ERNIT slet ikke i produktion endnu. Der kører nemlig en kampagne på crowdfunding-sitet, Kickstarter. Her kan man lægge sine spændende projekter op i håb om, at interesserede vil forudbestille produktet og dermed støtte projektet allerede inden det er sat i værk. Vælger man at støtte projektet, bliver pengene selvfølgelig først trukket fra ens konto, når målet for projektet er nået. Derved risikerer man ikke at betale for noget, som man aldrig får.

Skærmbillede 2015-10-26 kl. 11.59.32

I kan læse mere om projektet og det danske team bag, på http://www.ernit.com.

Kickstarter-kampagnen kan findes på nedenstående link – her kan du også se en video der forklarer hvad ERNIT kan.

https://www.kickstarter.com/projects/187482891/ernittm-the-smart-piggy-bank

I kan også følge ERNIT på både Facebook & Instagram

På et mere personligt plan, så tror jeg uden tvivl om at det ville være spændende for vores Bella at have en ERNIT.
Hun er bestemt et barn af den digitale alder og hun er meget interesseret i alt hvad der er elektronisk, men stadig nuttet – og det er da ERNIT.

Det ville bestemt også give os, som forældre, en gylden mulighed for at få gang i snakken om lomme-penge, om værdi – og om at hjælpe til i huset. Jeg synes det er en meget voksen snak, men ERNIT giver den et perfekt børne-indspark.

// Mette

Du kan følge bloggen på INSTAGRAM, BLOGLOVIN og FACEBOOK

Mette Gregersen