efterårsferie i nordjylland

Så er skisme efterårsferie i nordjylland – og er du da vimmer, jeg glæder mig!! En uges ferie med mine yndlingspiger – og lur mig, om ikke deres fædrene ophav også tager et par dage fri.. Så det er ren WIN på alle fronter <3

Vi har planer om at skulle alt muligt hyggeligt – og det skal vi også… Men først og fremmest skal vi slappe af og nyde hinanden! Jeg synes nemlig dagene bliver frygtelig ens for tiden, som den nok gør I alle børnefamilier. Vi står op, tager afsted, kommer hjem, læser, hygger, spiser, putter piger og arbejder i hvert sit hjørne i sofaen… Og dagen efter starter vi forfra! Der er gået lidt for meget rutine i den herhjemme til mit behov, så derfor glæder det mig at vi i næste uge får rystet posen lidt 😉 … og så gør det heller ikke noget, at der ikke skal smøres madpakker i 5 dage!

Men noget sjov skal vi da lave og jeg har været ved at undersøge, hvad Nordjylland egentlig kan byde på her i ugen.. Og det skal I da ikke snydes for! Måske ser I også frem til 9 fantastiske fridage sammen med jeres unger.. Og kan bruge lidt inspiration til aktiviteter i Aalborg og omegn.

Leos Legeland. Her kommer vi tit – og her er tit mange børn. Det vil der helt sikkert også være i efterårsferien, men der er altså hyggeligt alligevel 🙂 Det er en god måde, at få brændt en masse energi af og nogle gange skabe et par nye venskaber. De har åben hver dag fra 10-17 – du kan læse mere om Leos Legeland her.

Aalborg Zoo. Her er så hyggeligt! Selv i regn og blæst – med rette beklædning selvfølgelig 😉 I uge 42 kan du hjælpe dyrepasserne i Zoo med at gøre deres arbejde og komme helt tæt på dyrene. Derudover byder Zoo-toget på en tur gennem haven og Safari Simon optræder også på scenen! Så der er nok at opleve. Du kan læse mere om uge 42 i Aalborg Zoo lige her.

Fårup Sommerland. Vi har årskort til Fårup og har været der tit i sommerferien… Er vi så trætte af det endnu? Nope – not even close! Jeg glæder mig som et lille barn til at besøge Sommerlandet igen her i ferien. De byder i uge 42 på Høstfest! Det betyder, at Fårup er fyldt til randen med sjove aktiviteter som fx. labyrinter, et hjemsøgt skibsvæft, bondegård, bedsteforældredage og meget mere. Den sidste weekend i efterårsferie kan alle med årskort desuden medbringe en ven helt gratis 🙂

Nordsøen Oceanarium. Et af Bellas yndlings steder er Oceanariet i Hirtshals og det er med rette. Der er så hyggeligt deroppe og vi nyder den ro, som de har skabt. Det der med at kunne komme helt tæt på store såvel som små fisk, det kan altså noget. Den 14 og 18 oktober er det også muligt, at sove i Oceanariet, hvis man har mod på dette. I kan læse mere om efterårsferien i Nordsøens Oceanarium her.

Lille Vildmose Centeret. Her har vi aldrig været, men hvis man er typerne der har en tidlig start på dagen, så byder Lille Vildmose Centeret på masser af sjov med dyr. Aktiviteterne starter 10.30 og varer indtil 12.00/12.30. Du kan læse lidt mere om ugens aktiveteter lige her.

Kino. Det regner, det blæser, der er koldt… Det er jo efterår og derfor er sådan en biograf tur heller ikke sådan at kimse af! Bella er inviteret ind og se den nye Cirkus Summarum film af en veninde og vi har planer om at tage Fine med ind og se den nye My Little Pony film samme dag, men Kino.dk byder jo på mange andre hyggelige og spændende film for børn og voksne. I kan se deres program her.

Kunsten. Hver dag uge 42 holder Kunsten åben fra 11-15, hvor de har familieværksted. De har omdannet Kunst-Lab til et rigtig atelier, hvor det er muligt at eksperimenterer med maleri, design og hammer og søm. Værkstedet er egnet for børn fra 3-15 år og er gratis, når entreen er betalt. Børn under 18 betaler dog ikke entre. Du kan læse lidt mere om familieværkstedet her.

Så der er masser af steder man kan slå sine folder i efterårsferien her i det kolde nord. Hvis man ikke gider andet end kreative projekter her i ferien kan man passende få lidt inspiration her på bloggen over de næste par dage … So stay tuned 😉

Mette Gregersen