Min veninde og jeg har en årlig juletradition hvor vi laver hjemmelavet adventsgaver til hinanden. Det er en tradition som jeg elsker, for det meste.
Jeg er elendig til at finde på ting at lave til hende efterhånden, men når jeg så endelig har bestemt mig for hvad hun skal have, ja så elsker jeg det igen. For så kan jeg få brugt mine kreative evner, hvilket jeg desværre ikke gør så meget, som jeg nogle gange har lyst til.
Jeg vil dog lige dele en af mine advents projekter med jer : hjemmelavede personlige magneter.

DIY julegave ide - magneter med personlige billeder

Dette er den perfekte gave til en du holder af og så er de utrolig nemme at lave og så koster det faktisk heller ikke særligt meget.
Selv hvis du skal ud og købe alle tingene (på nær printer, selvfølgelig) kan du gøre det for under 5,- pr. stk. Det er noget vi kan lide i denne søde, og dyre, juletid.

Det her er hvad du skal bruge:

– Små fliser.
– Printet billeder
– Saks
– Decoupagelim
– Malerbørste eller svamp
– Stærke magneter
– Superlim

DIY julegave ide - magneter med personlige billeder

Jeg købte denne mosaikflise i Bauhause til 39,95,- hvor der var 36 små fliser i størrelsen 4,8×4,8 cm.
De var limet sammen på et net, men det var utrolig nemt at rykke af fliserne.
Sørg endelig for at bruge stærke magneter, specielt hvis de skal holde noget på køleskabet, da selve flise også er ”tung” i sig selv.

Her er så hvad du skal gøre:

Start med at finde de billeder, du gerne vil have på dine magneter. Jeg var omkring både Instagram og Facebook for at finde mine billeder.

Jeg tog derefter et screenshot og satte dem ind i et worddokument, hvor jeg både redigerede dem, beskær billedet og gjorde det mindre. Man kan også sagtens bruge alverdens andre billederedigeringsprogrammer.

Jeg ville gerne have en lille kant rundt om mine billeder, både fordi jeg synes det ser godt ud og fordi jeg synes det er så meget lettere, når jeg skal til at lege med decoupagelimen og sørge for alle kanter er limet fast. Så derfor sørgede jeg for mine billeder målte 4,5×4,5 cm.

DIY julegave ide - magneter med personlige billeder DIY julegave ide - magneter med personlige billeder

Da jeg havde fået smidt alle billederne ind i samme worddokument printede jeg dem bare på en ganske normal printer, på ganske normalt printerpapir og derefter klippede jeg dem ud.

Så puttede jeg et lag decoupagelim på flisen og placerede et af billederne ovenpå, pressede ned og sørgede selvfølgelig for at kanterne var flade og lige hele vejen rundt
Da jeg havde lavet resten af fliserne, gav jeg hver flise et lag decoupagelim over billedet og da det var helt tørt, jamen så gjorde jeg det lige igen.

Når det hele var fuldstændig tørt limede jeg en magnet på bagsiden og lod også det tørrer.

og voila! Så var der gaver klar både til mine veninder og min mor <3

DIY julegave ide - magneter med personlige billeder

Tinna Andersen