ordene-tilbud-salg-udsalg-rabatter-og-andet

Jeg havde en sjov samtale med min veninde forleden dag – som faktisk selv har en webshop. Det var søndagen efter den famøse Black Friday og dagen inden Cyber Mandag…

Vi snakkede om det nye hype, Black Friday, som faktisk ligger lige i mellem ALLE de andre “udsalg”, der ellers er fundet på efterhånden. Sommerudsalg, Midseason Sale, Halloween udsalg, Black Friday, Cyber Monday – og liiiige om lidt.. Juleudsalg (som førhen var et Januar-udsalg, men det kan man vist godt skyde en hvid pil efter efterhånden!).

Det er jo ikke fordi jeg er helt vild efter, at købe tingene til fuld pris – jeg vil da lige så gerne spare, hvor der spares kan, MEN forelsker jeg mig i noget, så køber jeg det til fuld pris – fordi så er det noget jeg virkelig gerne vil have… Til gengæld begynder jeg desværre, at forstå hvorfor nogle simpelthen ikke vil betale fuld pris for noget mere. Der er jo altid en rabat at hente – og hvis den ikke er der nu, så er den lige om hjørnet.

Umiddelbart synes jeg, at det er en kedelig tendens – mest fordi jeg tænker, at butikkerne ikke kan blive ved med at holde til det og hvad så, hvis vores yndlingsbutikker en dag må dreje nøglen, fordi de ikke kunne følge med udsalgs-ræset… Det er da sørgeligt!

Det må jo stoppe før eller siden – og forhåbentlig gå tilbage til januarudsalg og sommerudsalg – og en enkelt Black Friday og fødselsdag indimellem.

Det håber jeg ihvertfald…

Mette Gregersen