rens dine make up pensler - og giv dem nyt liv

Hånden på hjertet, hvor mange af jer renser jeres makeup pensler regelmæssigt? Nååh, heller ikke jer. Det skal vi  altså have lavet om på…

Brugte pensler er fyldt med bakterier og det gælder både dem af natur-hår, syntetisk hår, dem du bruger hver dag og dem du kun engang imellem.. Hvilket kan give ødelagte pensler og få din hud til at reagerer voldsomt med uren hud, hudorme, bumser og udslæt. Mange makeup pensler kan faktisk holde i rigtig mange år, hvis de bare bliver behandlet ordentligt!

Der findes mange forskellige produkter på markedet, der er beregnet til selve formålet, men det behøver dog slet ikke være så fancy eller dyrt, for den sags skyld.
Som jeg skrev i dette tidligere indlæg bruger jeg selv – når jeg altså får taget mig sammen at få renset mine pensler – en babyshampoo fra Rema1000 eller den billige fra Matas… Og det fungerer til UG. Dog kan de fleste milde shampoo’er faktisk bruges.

rens dine make up pensler - og giv dem nyt livrens dine make up pensler - og giv dem nyt liv

Når man renser pensler er det vigtigt man ikke får vand ind under skaftet på penslen og ind til limen, der holder hårene på plads, for det kan opløse limen og så kan din børste begynde at fælde og hvem gider døje med hår der sidder fast i din Foundation osv.?  Det kan dog være svært helt at undgå, men hold altid børsten lodret med hårene ned af, selvfølgelig, så er vi faktisk et godt stykke hen af vejen.

Sådan vasker jeg mine pensler :

1. Jeg tænder for behageligt lunkent vand og laver en ”skål” med min hånd og gør børsterne våde deri.

2. Derefter putter jeg en lille klat børne shampoo i hånden, der dog være være utroligt svært at dosere. Nu massagere jeg bare roligt roligt børsten mod min håndflade.

3. Når det er gjort skyller jeg shampoo’en ud og sørger for at vandet er klart. Hvis vandet bliver ved med at være farvet, gentager jeg trin 2.

4. Når børsten er helt ren ryster jeg det overskydende vand af, lægger børsten på et rent håndklæde og venter på at de tørrer.

Det er 4 simple trin til rene og lækre makeup børste, som gør din makeup har et flottere finish og din hud har det godt.

Tinna Andersen